Polityka prywatności & cookies

Dane osobowe

  1. Dane osobowe przekazywane przez klienta do witryny Biobzik.com przetwarzane są przez Sklep spożywczo warzywniczy Lidia Gójska, ul.Szpitalna 8 05-300 Mińsk Mazowiecki właściciela witryny internetowej Biobzik.com , który jest ich administratorem w rozumieniu ustawy z dnia 29.8.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883 z późn. zm.).
  2. Przesłane dane osobowe będą przetwarzane w celu:
    • realizacji zamówień, rozpatrywania reklamacji, zwrotów oraz innych czynności wskazanych w regulaminie sklepu
    • realizacji przepisów prawa
  3. Przetwarzanie danych osobowych klienta w celach marketingowych wymaga wyrażenia przez niego odrębnej zgody.
  4. Podanie danych osobowych i wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne, ale brak zgody na przetwarzanie danych osobowych oznaczonych, jako wymagane, uniemożliwi świadczenie i realizację usług przez sprzedawcę.
  5. Dane osobowe udostępniane będą jedynie niezbędnym podmiotom współpracującym ze sprzedawcą w celu realizacji usług – firmy kurierskie, firmy świadczące usługi księgowe itp.
  6. W wyjątkowych okolicznościach dane mogą zostać przekazane odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa lub innym podmiotom przewidzianych przez przepisy prawa.
  7. Przesłane zgody przetwarzanie danych osobowych mogą być w każdej chwili cofnięte, poprzez wysłanie takiego żądania na adres elektroniczny sprzedawcy: sklep@biobzik.com
  8. Klientom przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych osobowych, które jego dotyczą, dokonywania ich aktualizacji oraz możliwość zażądania całkowitego ich usunięcia z rejestrów sprzedawcy.
  9. Przesłane dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa: ustawie z dnia 29.6.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.), ustawie z dnia 18.7.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.), rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29.4.2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).
  10. Sprzedawca gwarantuje że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych. Chroniąc je przed dostępem osób nieupoważnionych, utratą, uszkodzeniem, zniszczeniem oraz nieautoryzowanym przetwarzaniem.

Polityka Cookies

  1. Cookies to pliki tekstowe, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika, używane przez serwer do rozpoznania urządzenia użytkownika przy ponownym połączeniu. Cookies są pobierane przy każdym "wejściu" i "wyściu" z serwisu. Cookies nie służą do ustalania tożsamości użytkowników a jedynie ich urządzeń.

  2. Stosowane są dwa rodzaje plików "cookies" - "sesyjne" oraz "stałe". Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Na naszej stronie internetowej pliki "cookies" są generowane m.in. przez: 
    • System logowania i rejestracji użytkowników
    • System przechowywania produktów w koszyku i realizacji zamówień
    • Statystyki Google Analitics
  3. Każdy użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie plików typu cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia pobierania i przechowywania plików typu cookies w przeglądarce internetowej. Sposób wyłączenia możliwości pobierania i przechowywania plików typu cookies w popularnych przeglądarkach internetowych został opisany:
  4. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl